Comunicate de presă
RSS Comunicate de presă

LSRS Marea Britanie prezintă Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie, Ediția a VII-a

Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Marea Britanie (LSRS UK), împreună cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe organizează pe 11 octombrie 2014 la Firth Court, în Sheffield, începând cu ora 11:00 cea de-a VII-a ediție a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie (CSPCR UK). Tema evenimentului de anul acesta este: “Building our place in Europe - the 7 year milestone within the EU”.

Înscrieri. Evenimentul este deschis tuturor categoriilor vizate pentru ca cei interesați să dezbată și să promoveze atât imaginea României, cât și realizările studenților, profesorilor și cercetătorilor români din Marea Britanie, ce reprezintă o resursă cheie în contextul actual al Regatul Unit. Înscrierile la eveniment se fac în urma completării formularului on-line până la data de 9 octombrie 2014 - http://goo.gl/tnZnaw.

Desfășurarea evenimentului.

Sesiunile plenare vor fi organizate sub forma unor dezbateri.

Printre invitații speciali care vor lua cuvântul în cadrul acestor sesiuni se numără: E.S. Dr. Ion Jinga (Ambasador al României în Londra), Profesor Paul White (Vicecancelar Adjunct al University of Sheffield), Peter Rippon (Lord Primar al Sheffield-ului), Nicolae Rațiu (Președinte al Fundației Rațiu), Ray Branden (CEO Camera de Comerț Britanică Română), Richard Corbett (Membru al Parlamentului European) și Cosmina Dorobanțu (antreprenor și cercetător român la University of Oxford).

Vor avea loc patru sesiuni plenare având următoarele teme:

- “The EU settlement: Romanian and British perspectives”;

- “Romanian communities in the UK: contributing to a prosperous Europe”;

- “Romanian success stories – opportunities and challenges”;

- “Academics without borders: the experience of the Romanian speaking community in the UK”.

De asemenea, anul acesta în cadrul Conferinței va fi organizat un concurs de fotografie pentru studenții români din Marea Britanie. Cei interesați să participe sunt rugați să trimită la adresa contact@uk.lsrs.ro până pe 5 octombrie o fotografie pe tema “Student român în UK” însoțită de o scurtă descriere. Fotografiile vor fi expuse în cadrul evenimentului de pe 11 octombrie, iar cea mai bună lucrare va fi premiată cu £50.

Nu în ultimul rând, la finalul conferinței va avea loc ceremonia de decernare a “Diplomei Ambasadorului”, unde LSRS UK are onoarea de a propune 5 candidați. Astfel, studenții români din Marea Britanie cu rezultate academice sau realizări deosebite cu impact pentru comunitatea românească din Marea Britanie au șansa de a primi această onorantă distincție prin completarea următorului formular până la data de 20 octombrie 2014: http://goo.gl/eaE0LI. Cele cinci nominalizări ale LSRS UK vor fi anunțate pe 21 septembrie.

CSPCR UK reprezintă o inițiativă comună a comunității românești din Marea Britanie ce își propune să consolideze comunitatea academică românească de pe teritoriul Regatului Unit. Scopul este acela de a crea un cadru formal pentru schimbul de idei și experiențe ce pot duce la crearea parteneriatelor sociale în vederea dezvoltării acestei comunități, dar și de a încuraja și promova excelența academică pentru a crea o imagine pozitivă a României în Marea Britanie.

Parteneri principali: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni, the Rațiu Family Foundation, the British-Romanian Chamber of Commerce (BRCC), the University of Sheffield.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Agenția de Presă RADOR, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, IQool.

Susținem și ne susțin: The Association of Romanian International Students Societies, TAROM, Asociațiile de studenți români de la University of Sheffield, King’s College London, Durham University, University of Nottingham, University of Manchester, University of Warwick și University of York.

Pentru a primi mai multe informații despre această conferința vă invităm să ne contactați la:

Andrei Ioan Stan

LSRS UK Coordonator

Manager Proiect

MSc European Public Policy / University College London

andrei.stan@uk.lsrs.ro

+40 729 032 879 (Ro)

Alina Vasile

LSRS UK Consilier

Asistent Manager Proiect

BA International Relations / University of Nottingham

alina.vasile@uk.lsrs.ro

+44 07511 496 869 (UK)/ +40 726 247 060 (Ro)

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.Agenția RADOR - 12.09.2014 12:21