Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Proiecte de o jumătate de miliard de dolari ale Băncii Mondiale în Republica Moldova

Proiecte de o jumătate de miliard de dolari ale Băncii Mondiale în Republica Moldova

Banca Mondială s-a angajat să ajute Republica Moldova pentru o creștere economică durabilă, a afirmat, la Chișinău, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck. Valoarea totală a proiectelor Băncii pentru perioada următoare se cifrează la o jumătate de miliard de dolari.

Domeniile prioritare rămân, în continuare, cele ale sănătății și învățământului, cărora li se adauga cele pentru agricultură și energiă, a declarat și premierul Iurie Leancă, cu prilejul unei conferințe de presă comune cu vicepreședintele Băncii Mondiale, Laura Tuck.

Laura Tuck a subliniat că, prin proiectele finanțate de către Banca Mondială, se urmărește consolidarea instituțiilor statului, fortificarea protecției sociale, precum și îmbunătățirea eficienței și securității energetice, și că există așteptări importante în ceea ce privește continuarea reformelor.

Laura Tuck: Noi credem că sporirea competitivității economiei va fi un element potrivit pentru deschiderea relațiilor de comerț pe care o așteptăm în următorii câțiva ani. Pentru a beneficia de acest lucru, va trebui să vedem continuarea reformelor, a reformelor structurale și îmbunătățirea guvernării.

Tot astăzi, Laura Tuck a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care și-a exprimat satisfacția că proiectele implementate cu sprijinul Bănci Mondiale pe parcursul ultimelor două decenii au contribuit substanțial la procesul de democratizare a societății și la afirmarea valorilor economiei de piață.Radio România Actualități - 22.09.2014 19:07