Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

China vrea să promoveze împreună cu Insulele Maldive un `drum maritim al mătăsii`

China vrea să promoveze împreună cu Insulele Maldive un `drum maritim al mătăsii`

China vrea să promoveze împreună cu Insulele Maldive un "drum maritim al mătăsii în secolul XXI", a declarat președintele chinez Xi Jinping la sosirea într-o vizită oficială în acest arhipelag, prima etapă a turneului său în Asia de Sud-Est ce va mai cuprinde Sri Lanka și India.

Liderul chinez vede în Insulele Maldive, cunoscute mai degrabă prin industria lor turistică, o intersecție esențială a mai multor rute maritime internaționale. Conform unor surse apropiate președintelui din Maldive, Abdulla Yameen, în cursul acestei vizite urmează să fie confirmate două proiecte ce se vor realiza cu ajutorul finanțării oferite de China. Președintele Yameen va încerca de asemenea să obțină finanțare chineză pentru un pod care să lege principala insulă a arhipelagului de insula vecină Hululle, unde este amplasat și aeroportul capitalei Male.

Turneul președintelui chinez în regiune este motivat în mare măsură de dorința Beijingului de a-și spori influența economică în această zonă considerată dominată în mod tradițional de India.Agenția RADOR - 17.09.2014 16:06