Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Industria Irlandei a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere din 1999

Industria Irlandei a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere din 1999

Conform unui sondaj, industria irlandeză a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere din 1999, în luna august, numărul de comenzi în creștere evidențiind redresarea stabilă a economiei.

Irlanda, care în decembrie 2013 a devenit prima țară din zona euro care a ieșit din programul de ajutor, a primit o serie de date pozitive, iar analiștii previzionează o creștere a economiei cu trei procente anul acesta, după doi ani de relativă stagnare.

Indicele Manufacturing Purchasing Managers, calculat de Investec, a crescut până la un maxim al ultimilor 15 ani, de 57,3 în august, de la 55,4 în iulie, mult peste nivelul 50, care separă expansiunea de contracție. "Cum firmele din industria Irlandei și-au intensificat activitatea de achiziții și de angajari, este clar că sunt optimiste cu privire la un final de an puternic", a declarat economistul-șef al Investec Irlanda, Philip O'Sullivan.

Industria reprezintă aproape un sfert din Produsul Intern Brut al țării, conform datelor Băncii Mondiale. În contrast cu rezultatele înregistrate de unul din cele mai mici state membre, industria la nivelul zonei euro a scăzut la un minim al ultimelor 13 luni, în august, potrivit unor rezultate preliminare.REUTERS - 1.09.2014 10:15