Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Cei mai mari oameni de afaceri din lume le-au cerut politicienilor să pună capăt crizei din Ucraina

Un mesaj în acest sens a fost semnat de Richard Branson, patronul trustului Virgin Group, și de alți 15 oameni de afaceri din țările occidentale, din Ucraina și din Rusia. Această scrisoare a apărut pe 20 august pe site-ul oficial al companiei Virgin Group. Anatolii Ciubais a spus că oamenii de afaceri trebuie să le ceară politicienilor să rezolve conflictul din Ucraina.

Pe de altă parte, autorii scrisorii au solicitat cercurilor de afaceri din toată lumea "să se solidarizeze cu acest apel pentru pace" și "să înceapă dialogul" în scopul "găsirii căilor pentru rezolvarea pașnică a problemelor". "Trebuie să lucrăm împreună pentru a ajunge la pace în Ucraina", consideră petiționarii. Ei promit "să ridice vocea (oamenilor de afaceri) până vor auzi liderii politici".

"Unul din cele mai importante momente din viața noastră a fost căderea Zidului Berlinului și sfârșitul războiului rece. Nimeni nu dorește întoarcerea acelor timpuri grele. Noi, oamenii de afaceri din Federația Rusă, din Ucraina și din Occident suntem la fel de îngrijorați și facem apel la guvernele noastre să caute un compromis și să rezolve pașnic acest conflict", au subliniat ei. Pușkov a avertizat că "Ucraina se transformă într-un Afganistan al Europei".

Printre semnatarii mesajului, se află Ricahrd Branson, fondatorul Virgin Group, Dr Mohamed "Mo" Ibrahim, fondatorul Fundației Mo Ibrahim (sudanezo-britanică), Paul Polman, patronul Unilever, Jeffrey Skoll, primul președinte al companiei eBay, Ratan Tata, președintele de onoare al trustului Tata Sons Ltd., Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel.

De asemenea, textul este aprobat și de Maxim Ivanov, fondatorul companiei rusești Foodline Group, Denis Liudkovskii, directorul general al grupului "Sviaznoi", Arkadii Novikov, fondatorul Novikov Group, Serghei Petrov, fondatorul grupului "Rolif", și Igor Iurghens, președintele Uniunii Asiguratorilor din Rusia. Au semnat și oameni de afaceri din Ucraina: Ian Kum, fondatorul WhatsApp, Max Levcin, fondatorul PayPal, Viktor Pinciuk, fondatorul EastOne Group, Igor Mazepa, director general la Concorde Capital, Evghenii Utkin, președintele consiliului de administrație de la compania КM Core.

"Dacă putem ajuta în procesul (găsirii unei soluții pentru rezolvarea crizei), noi vom fi bucuroși să facem acest lucru", au subliniat participanții la această acțiune. Ei au atras atenția asupra "suferințelor inimaginabile", pe care le-a provocat conflictul din Ucraina. "După aproape un sfert de veac de la terminarea războiului rece, acest eveniment ne determină să credem că intrăm într-o nouă epocă, marcată de înrăutățirea relațiilor și de confruntări militare. Aceasta nu este lumea în care ne-am dori noi să trăim. Cetățenii și economiile ambelor părți se confruntă deja cu acest impact. Pe fondul creșterii interdependenței din lume, noi avem posibilitatea să promovăm soluții pașnice, care să aducă un viitor mai bun pentru toți", susțin ei. Ei au cerut "rezolvarea pașnică a conflictelor prin dialog și diplomație, prin respectarea, atât a suveranității naționale, cât și a drepturilor tuturor oamenilor de a trăi în pace". "În calitate de grup al liderilor lumii afacerilor globale, noi vrem să oferim tot sprijinul posibil pentru a rezolva acest conflict violent", se arată în scrisoare.

(itar-tass.com)ITAR-TASS - 20.08.2014 19:14