Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Compania Malaysia Airlines se delistează de la bursă

 Compania Malaysia Airlines se delistează de la bursă

Ca parte a unei ample acțiuni de restructurare, compania aeriană malaeziană Malaysia Airlines (MAS) intenționează să suspende, vineri, tranzacționarea acțiunilor sale la bursă, netezind astfel calea către o preluare de către investitorul de stat Khazanah Nasional, au declarat două surse familiare cu situația, dar care au refuzat să ofere detalii.

Khazanah Nasional, care deține în prezent 69% din pachetul de acțiuni al MAS, a făcut primele demersuri de preluare a companiei private încă din luna iulie, după ce MAS a înregistrat scăderi în cifrele de afaceri, generate de dispariția, pe 8 martie, a avionului MH370. Pierderile companiei s-au accentuat după tragedia petrecută în estul Ucrainei, unde, pe 17 iulie, a fost doborât avionul MH17 cu 298 de pasageri la bord.

Delistarea de la bursă ar putea facilita acțiunea de preluare a MAS de către Khazanah Nasionala, al cărei președinte este premierul malaezian, Najib Razak. Preluarea de către Khazanah presupune o posibilă vânzare a activelor și diviziilor profitabile ale MAS, a serviciilor aeroportuare și a unităților de transport aerian bugetare, precum și o restructurare a personalului și instalarea unui nou management.REUTERS - 7.08.2014 18:16