Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Compania Evrodon, dispusă să asigure integral necesarul de carne de curcan și de carne de rață pe piața rusească

Compania Evrodon, dispusă să asigure integral necesarul de carne de curcan și de carne de rață pe piața rusească

Compania rusă Evrodon, cel mai mare producător agroindustrial din Rusia de carne de curcan și de carne de rață chinezească sau de Beijing este dispusă ca, în cazul reducerii importurilor la aceste două tipuri de produse provenite din țările europene, să asigure integral piața rusească, a declarat reprezentantul companiei, Aleksei Merkulov, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI.

Pe parcursul ultimei luni, Rosselhoznadzor (autoritatea sanitar-veterinară rusă) a introdus o serie de restricții la importurile de produse agroalimentare provenite din țările europene, în special din Republica Moldova, Polonia, România. Restricțiile vizau importurile la fructe, legume, importurile la bovine și carnea de vită. De asemenea, au fost introduse o serie de taxe la produsele alimentare. Potrivit declarațiilor lui Merkulov, restricțiile vizează la ora actuală și importurile la ouă pentru incubatoare din Polonia.

"Cu câțiva ani în urmă, Evrodon a dezvoltat propria afacere cu curcani tineri selectați pentru reproducție, pentru a nu depinde de importurile de ouă pentru incubatoare", a declarat reprezentantul companiei Aleksei Merkulov. El a precizat că în momentul de față compania utilizează două treimi din respectiva produție, livrând pe piața liberă aproximativ 2 milioane de ouă anual.

"Astăzi este prosibil să înlocuim parțial importurile, dar, după majorarea capacității de producție, Evrodon va fi în stare, începând de anul viitor, să acopere întreg necesarul cererii de ouă pentru incubatoare", a adăugat acesta.

"În cazul în care se vor impune restricții la importurile la carnea de curcan și de rață, suntem pregătiți să acoperim întreg necesarul de producție", a mai afirmat Merkulov, precizând, totodată, că Rusia importă mai puțin de 10% carne de curcan.

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat, miercuri, un decret prezidențial ce interzice sau limitează importurile de produse agroalimentare din țările care au impus sancțiuni economice împotriva Rusiei, a anunțat miercuri Serviciul de presă al Kremlinului.

Guvernului rus i s-a cerut să întocmească o listă cu produsele agroalimentare interzise. Natalia Timakova, purtătoarea de cuvânt a premierului rus, Dmitri Medvedev, a promis că lista va fi gata joi.

Compania Evrodon este cel mai mare producător agroindustrial din Rusia de carne de curcan și de carne de rață chinezească sau de Beijing. Producția sa acoperă până la 35% din necesarul de pe piața Rusiei, fiind livrată în 40 de regiuni ale țării.

(www.ria.ru)RIA NOVOSTI - 7.08.2014 11:47