Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Pachete financiare pentru țările afectate de răspândirea virusului Ebola

Pachete financiare pentru țările afectate de răspândirea virusului Ebola

Instituțiile financiare internaționale pregătesc pachete financiare pentru Liberia, Sierra Leone și Guineea, care au fost grav afectate de răspândirea virusului Ebola.

Banca Africană de Dezvoltare va dispune plata imediată a sumei totale de 50 de milioane de dolari către cele trei țări. La rândul său, Banca Mondială urmează să anunțe un pachet financiar pentru țările africane afectate de Ebola, imediat după aprobarea acestuia de către consiliul de conducere.

Această finanțare face parte din planul de reacție în valoare de 100 milioane de dolari lansat săptămâna trecută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a cărei directoare, Margaret Chan, a avertizat că Ebola avansează mai repede decât eforturile de combatere a epidemiei.

Potrivit celui mai recent bilanț al OMS, epidemia de febră hemoragică declanșată la începutul acestui an în Guineea și care a trecut apoi în Liberia și în Sierra Leone s-a soldat până la 30 iulie cu 826 de morți (346, 227 și respectiv 252 în cele trei țări) din 1.440 de cazuri presupuse de infectare.Agenția RADOR - 5.08.2014 15:59