Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Construcția gazoductului South Stream decurge conform planului (ambasadorul Rusiei la Belgrad)

Construcția gazoductului South Stream decurge conform planului (ambasadorul Rusiei la Belgrad)

Construcția și darea în funcțiune a gazoductului South Stream pe teritoriul sârbesc decurge conform planului - a declarat pentru ITAR-TASS ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Cepurin, adăugând că în Serbia nu au apărut niciun fel de probleme.

Cepurin a reamintit că, la 20 iunie, la Moscova, s-au întâlnit ministrul rus pentru energie, Aleksandr Novak, și ministrul sârb al minelor și energiei, Aleksadar Antic. "Partea sârbă a reconfirmat pregătirea de a realiza acest proiect conform planului " - a spus ambasadorul, adăugând că începerea lucrărilor depinde de finalizarea licitațiilor pentru executarea acestora.

În ce privește proiectele comune, Cepurin a apreciat că "principala preocupare a Serbiei trebuie să fie atragerea de investiții". "În schimb, aderarea țării la Uniunea Europeană nu va rezolva problemele. Într-un deceniu și jumătate Serbia a realizat două mari proiecte - aducerea la Kragujevac a fabricii italiene de autoturisme Fiat și a companiei rusești Gazprom neft la Novi Sad. Eficiența proiectului rusesc este demonstrată de faptul că 14% din bugetul Serbiei este acoperit de compania mixtă sârbo-rusă NIS" - a spus Cepurin, adăugând că este vorba de "un miliard de euro, cu beneficii atât pentru Serbia cât și pentru Rusia".

(www.tanjug.rs - 30 iunie)TANJUG - 30.06.2014 13:33