Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Târgul Internațional de Bunuri de Consum de la Ningpo, China

Târgul Internațional de Bunuri de Consum de la Ningpo, China

La Târgul Internațional de Bunuri de Consum de la Ningpo, oraș situat în estul Chinei, la care își prezintă produsele țări din Europa Centrală și de Est, participă și 20 de firme ungare. Târgul se organizează pentru prima oară în acest an, cu participarea a mai mult de 16 state - a precizat Enikö Borbély, însărcinatul cu relații economice externe de la Consulatul General al Ungariei din Shanghai. Majoritatea firmelor ungare sosite la Ningpo sunt din domeniul viticulturii, dar și din cel al prelucrării produselor din carne de pasăre. Alături de firme, la târg participă și Oficiul Național de Afaceri Externe (HITA) și Camera de Comerț și Industrie a Ungariei. Ungaria se prezintă la acest eveniment pe o suprafață de 180 de metri pătrați, având, alături de Polonia, cel mai mare stand.

Simultan cu târgul de bunuri de consum, la Ningpo a început duminică și Săptămâna culturală și economică, în cadrul căreia părțile caută posibilitățile extinderii cooperării nu numai în domeniul economic, ci și cultural, al învățământului, sănătății și cel al turismului. (...)

În Ningpo a avut loc și un summit de cooperare economică și comercială China-Europa Centrală și de Est. În cadrul ședinței plenare a acestui summit a luat cuvântul și Péter Szijjártó, comisar guvernamental responsabil cu armonizarea relațiilor ungaro-chineze. În discursul său, Szijjártó a lansat un apel pentru consolidarea cooperării economice între China și țările Europei Centrale și de Est.MTI - 9.06.2014 13:47