Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

În iulie ar putea începe construcția gazoductului South Stream pe teritoriul sârbesc

În iulie ar putea începe construcția gazoductului South Stream pe teritoriul sârbesc

Construcția efectivă a gazoductului South Stream pe teritoriul Serbiei ar putea începe în luna iulie - a anunțat directorul Departamentului pentru proiecte internaționale al Gazprom, Aleksandr Sîromiatin.

Deschiderea festivă a lucrărilor la acest tronson de 422 de kilometri, în valoare de 1,9 miliarde euro, a avut loc la 24 noiembrie 2013.

Sîromiatin a anunțat că în trei săptămâni va fi semnat acordul privind executarea lucrărilor și în următoarele două săptămâni se așteaptă semnarea acordului de împrumut între Gazprom și Srbijagas pentru construcția gazoductului care trece pe teritoriul Serbiei. Imediat după semnarea acordului, banii vor fi trimiși în contul Srbijagas care va începe în iulie lucrările de execuție - a explicat Sîromiatin în pauza conferinței "Rolul Serbiei pe piața energetică din Balcani", organizată la Belgrad.

Întrebat dacă Uniunea Europeană poate bloca proiectul, Sîromiatin a subliniat că mai întâi Comisia Europeană trebuie să-și prezinte obiecțiile și argumentele pentru care se împotrivește construcției unui gazoduct care ar diversifica alimentarea Europei cu cantități suplimentare de gaze naturale.

(www.tanjug.rs - 30 mai)TANJUG - 30.05.2014 11:18