Mapamond - Economic
RSS Mapamond - Economic

Credit Suisse primește cea mai mare amendă impusă într-un caz de evaziune fiscală

Credit Suisse primește cea mai mare amendă impusă într-un caz de evaziune fiscală

Banca elvețiană Credit Suisse a primit cea mai mare amendă impusă până în prezent într-un caz de evaziune fiscală, în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari, din partea Curții Statelor Unite, pentru ajutarea unor cetățeni americani să evite plata taxelor.

Banca elvețiană a pledat ca vinovată de realizarea unor conturi false, ascundere de bunuri, distrugere de documente și lipsa de cooperare cu autoritățile americane.

Procurorul general al Statelor Unite, Eric Holder, a declarat că a fost demonstrat că nicio instituție financiară nu este mai presus de lege. "Acest caz demonstrează că nicio instituție financiară, indiferent de dimensiunea ei sau de extindere teritorială, nu este mai presus de lege. Departamentul de Justiție derulează investigații, vom urma întotdeauna legea și dovezile, indiferent unde ne vor duce acestea. Nu vom ezita să sancționăm nicio companie sau individ care încalcă legea. Profitabilitatea companiei sau acțiunile sale pe piață nu vor putea niciodată să fie folosite ca protecție împotriva impunerii legii", a declarat Eric Holder.BBC SERVICIUL MONDIAL - 20.05.2014 10:35