Mapamond - Cultural
RSS Mapamond - Cultural

Placido Domingo - omagiat la Teatrul Real, din Madrid

Marele tenor spaniol, Placido Domingo, a fost omagiat, aseară, la Teatrul Real, din Madrid, la împlinirea vârstei de 70 de ani. A fost una dintre puținele seri, în care Placido Domingo s-a aflat la operă, dar nu a cântat. El a fost spectator de onoare, în loja regală, alături de Regina Spaniei.

"Mă simt foarte fericit, foarte norocos, și mulțumesc publicului din toată lumea, care mi-a dat de-a lungul carierei foarte mult. M-a încurajat și mi-a transmis atâte sentimente și emoții. Așa că, să ajung la 70 de ani și să continui să cânt este un mare privilegiu pentru mine. Este un privilegiu să-i fac, încă, pe oameni, fericiți. Nu știu câți ani voi continua să cânt, însă, nu vreau să fiu pe scenă mai puțin timp decât aș putea sau mai mult decât ar trebui", a declarat tenorul, cu câteva minute înaintea galei de aseară, la întâlnirea cu ziariștii.

Gala a fost o înșiruire de arii, din mai multe opere, cântate de artiști din mai multe țări, dar a avut și o premieră mondială. O piesă scrisă de compozitorul Tan Dun, special pentru această ocazie, intitulată "Placido".Radio România Actualități - 22.01.2011 13:20