Mapamond - Cultural
RSS Mapamond - Cultural

Muzeul Luvru s-a redeschis, după ce a fost închis o zi din cauza hoților de buzunare

Muzeul Luvru s-a redeschis, după ce a fost închis o zi din cauza hoților de buzunare

18:44 - Muzeul Luvru din Paris se vizitează din nou de astăzi, după ce a fost închis o zi din cauza unui protest al angajaților. Aceștia sunt exasperați de faptul că în ultimul timp hoții de buzunare proveniți din Europa de Est s-au înmulțit și sunt tot mai agresivi.(RRA)

***

16:25 - Muzeul Luvru, din Paris, a fost închis din cauza hoților. Motivul nu a fost însă reprezentat de un jaf. În schimb, închiderea a survenit demisiei unor membri ai personalului, care a avut loc miercuri, în semn de protest față de creșterea numărului hoților de buzunare care acționează în incinta muzeului.

Potrivit unui raport realizat de The Guardian, hoții lucrează în grupuri organizate și își aleg victimele atât din rândul turiștilor, cât și din al angajaților, folosind "tactici din ce în ce mai violente". Angajații muzeului au afirmat că hoții de buzunare reprezintă în continuare o problemă, în ciuda cooperării cu poliția.

Reprezentantul departamentului de presă a refuzat să comenteze situația. Muzeul Luvru a mai fost închis în anii 2009 și 2011, în urma unor proteste ale personalului, pe tema orelor de lucru. Luvrul este cel mai vizitat muzeu din lume. În 2012 el a avut 10 milioane de vizitatori. (http://edition.cnn.com/ - 11 aprilie)Agenția RADOR - 11.04.2013 18:44