Mapamond - Cultural
RSS Mapamond - Cultural

Câștigătorii Globurilor de Aur

Filmele "Mizerabilii", "Argo" și serialele "Homeland" și "Girls" sunt marii câștigatori ai Globurilor de Aur, decernate astăzi la Beverly Hills.

Filmul "Les Misérables" a câștigat aproape toate premiile la categoria Comedie sau Music Hall - pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, Hugh Jackman, și cea mai bună actriță într-un rol secundar, Anne Hathaway.

La Dramă, premiul pentru cel mai bun film i-a fost acordat peliculei 'Argo', care și-a adjudecat și trofeul pentru cel mai bun regizor, Ben Affleck, asta după ce, deși era considerat unul dintre favoriți, 'Argo' nu a fost nominalizat pentru regie la Oscaruri.

Quentin Tarantino a câștigat premiul la categoria "Cel mai bun scenariu" pentru 'Django dezlănțuit'.

Deși era considerat unul dintre marii favoriți, "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a luat doar premiul pentru cel mai bun actor: Daniel Day-Lewis.

Premiul pentru cea mai bună actriță i-a revenit lui Jessica Chastain din "Zero Dark Thirty".

Dintre seriale, câștigătoare au fost "Homeland" la categoria Dramă și "Girls" la Comedie.

Printre actorii premiați pentru roluri secundare sau pentru prestația din seriale și filme de televiziune mai sunt Kevin Costner, care iarăși a mulțumit României unde a fost filmat "Hatfields & McCoys", Christopher Waltz, Julianne Moore, Ed Harris, Claire Danes și Don Cheadle.

Cel mai bun cântec a fost desemnat "Skyfall" din cea mai recentă producție James Bond, melodie interpretată de Adele.

Cel mai bun film străin este "Amour" din Austria, considerat și unul dintre favoriții la Oscar la această categorie, iar producția "Brave" a fost aleasă cea mai bună animație.Radio România Actualități - 14.01.2013 9:40