Mapamond - Cultural
RSS Mapamond - Cultural

Limba română va fi predată la Oxford

Limba română va fi predată la Universitatea Oxford, pentru prima dată. Un post de profesor la Facultatea de Lingvistică, Filologie și Fonetică a fost finanțat de către Ministerul român al Educației și a fost lansat la Oxford săptămâna trecută de către ambasadorul român în Marea Britanie, dr. Ion Jinga. Acest an a fost un an de referință pentru legăturile României cu Oxford. Luna trecută, primii studenți ai burselor Ertegun au început studiile la universitate, după o donație din partea dnei Mica Ertegun, de origine română, văduva lui Ahmet Ertegun, fondatorul Atlantic Records.

Prof. Martin Maiden, de la Facultatea de Lingvistică, a declarat: "Nu am mai avut nicio dispoziție oficială de predare a limbii române, deși limba a fost un punct constant de referință în predarea lingvisticii romanice".

Mai mult de 20 de studenți s-au înscris deja pentru cursurile de română. Ei vor fi, de asemenea, în măsură să ia un examen la Limba română și Lingvistică, ca parte a lingvisticii sau cursuri de limbi moderne, și să studieze limba română la cursuri postuniversitare de lingvistică.THIS IS OXFORDSHIRE - 8.11.2012 10:50