Mapamond - Cultural
RSS Mapamond - Cultural

A murit actrița Elizabeth Taylor

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> video - ...

ACTUALIZARE 16:57: Actrița americană Elizabeth Taylor a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Vedeta de la Hollywood fusese internată cu probleme cardiace în urmă cu o lună. Considerată ultimul star al vârstei de aur a Hollywood-ului, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori pentru "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" și pentru "Pisica pe acoperișul fierbinte". A primit de la American Film Institute premiul pentru întreaga carieră. Născută la Londra, în familia unor rezidenți americani, Liz Taylor și-a făcut debutul în cinematografie de la 9 ani. În 1943, a apărut în filmul "Lassie, vino acasă". Șapte ani mai târziu, pelicula "Tatăl miresei", în care apărea alături de Spencer Tracy, avea să intre în box office. În 1963, a făcut un rol memorabil în "Cleopatra" alături de cel care avea să-i devină mai târziu soț, Richard Burton. În anii 2000, a fost una din cele mai puternice apărătoare ale lui Michael Jackson, când a fost acuzat de molestarea unor copii. S-a căsătorit de opt ori, de două ori doar cu Richard Burton, și a avut patru copii.(RADIO ROMÂANIA ACTUALITĂȚI)

***

Elizabeth Taylor, una dintre cele mai importante actrițe ale secolului XX, a murit la Los Angeles, la vârsta de 79 de ani. Actrița de origine britanică, de două ori laureată a Premiului Oscar, avea o stare precară de sănătate, fiind tratată pentru probleme cardiace. Printre cele mai importante filme în care a jucat Liz Taylor se numără "National Velvet", "Cleopatra" și "Who's Afraid of Virgina Woolf". De asemenea, actrița este cunoscută pentru rolurile jucate alături de Richard Burton și pentru relația care a avut-o cu acesta, fiind unul dintre cei șapte soți ai săi. În tinerețe, Elizabeth Taylor a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood. Punctul culminant al carierei sale a fost în anii '60 când a primit patru nominalizări pentru Premiul Oscar. (BBC)

***

Una dintre cele mai cunoscute actrițe ale Hollywood-ului, deținătoare a două premii Oscar, Elizabeth Taylor, s-a stins din viață miercuri, la Los Angeles, la vârsta de 79 de ani, infomează televiziunea americană ABC News, preluată de Reuters.Agenția RADOR - 23.03.2011 15:13