Mapamond - Social
RSS Mapamond - Social

Reuniune ONU la Geneva privind răspunsul la epidemia de Ebola din Africa de Vest

 Reuniune ONU la Geneva privind răspunsul la epidemia de Ebola din Africa de Vest

În cadrul unei reuniuni desfășurate la Geneva, oficialii ONU discută modul în care comunitatea internațională trebuie să răspundă la epidemia de infecție cu virusul mortal Ebola, care afectează vestul Africii.

La Washington, președintele Barack Obama urmează să anunțe planurile Statelor Unite de a trimite 3.000 de soldați în Liberia pentru a sprijini eforturile de limitare a răspândirii bolii. SUA vor stabili un nou cartier general al armatei americane în capitala Liberiei, Monrovia, de unde vor fi coordonate toate operațiunile americane și internaționale de combatere a răspândirii epidemiei de Ebola.

Oficialii americani au precizat că vor fi instruiți aproximativ 500 de agenți umanitari pe săptămână și vor fi trimise în Liberia sute de mii de truse medicale casnice. De asemenea, vor fi inițiate campanii de conștientizare a populației, iar echipele de ingineri vor construi 17 centre de tratament în regiune, relatează corespondenții BBC. Serviciul de sănătate publică din Liberia va coordona activitatea în cadrul unui spital american, unde va fi tratat personalul umanitar care a contractat virusul Ebola.BBC SERVICIUL MONDIAL - 16.09.2014 16:16