Mapamond - Social
RSS Mapamond - Social

'Vacanță fără rachete' pentru copii israelieni, în Ungaria

'Vacanță fără rachete' pentru copii israelieni, în Ungaria
Tamás Verő

Optzeci de copii și adulți din orașele și comunitățile israeliene cele mai afectate de atacurile de rachetă vor vizita Ungaria, a anunțat, miercuri, Ambasada Israelului la Budapesta. Inițiatorul programului "Vacanță fără rachete" este rabinul Sinagogii Frankel, Tamás Verő.

Protectorul programului și organizatorul principal este președintele Curatoriului Fundației Moștenirii Evreiști din Ungaria (Mazsök), György Szabó.

Punerea în aplicare cu succes și într-un timp relativ scurt al acestui program se datorează solidarității exemplare a organizațiilor evreiești, precum și ale unor persoane fizice. Scopul inițiativei este crearea condiților pentru ca participanții să petreacă o vacanță de o săptămână "liniștită, fără atacuri cu rachete și raiduri aeriene". În cadrul programului, participanții vor petrece o zi la Badacsonytomaj (care se află în partea de vest a malului nordic al lacului Balaton, la poalele dealului Badacsony), o excursie de o zi la Viena, diferite programe turistice în Budapesta, precum și dialogul cu membrii comunității evreiești din Ungaria. Primul grup va sosi din regiunea Eshkol și orașul Shaar Hanegev, iar cel de-al doilea grup - 36 de copii și 4 însoțitori -  din orașul Ashdod va ajunge în Ungaria pe 3 septembrie, au subliniat organizatorii programului. Potrivit ambasadorului Israelului la Budapesta, Ilan Mor, "toți copii și toți adulții au nevoie de recreere, mai cu seamă dacă vacanța lor de vară este perturbată neîntrerupt de atacurile de rachete". Copiii care vor vizita Ungaria au învățat cum se trăiește în vreme de război, pentru ei sunt suficiente 15 secunde pentru a ajunge în adăposturi și pentru a acorda un ajutor altora în timpul raidurilor aeriene, a mai adăugat ambasadorul Ilan Mor.

(www.hirado.hu)www.hirado.hu - 27.08.2014 15:50