Mapamond - Social
RSS Mapamond - Social

Toți pacienții infectați cu Ebola care au fugit dintr-un centru de tratament din Liberia au fost reinternați

Toți pacienții infectați cu Ebola care au fugit dintr-un centru de tratament din Liberia au fost reinternați

Guvernul Liberiei a anunțat că au fost găsiți toți cei 17 pacienți suspectați de infecție cu virusul mortal Ebola care au fugit la sfârșitul săptămânii trecute dintr-un centru de carantină. Ministerul liberian al informațiilor a precizat că pacienții fugari au fost transferați într-un centru special.

Guvernul liberian depune eforturi pentru a liniști populația și a o asigura că situația se află sub control. Ministrul liberian al informațiilor, Lewis Brown, a declarat că toate persoanele infectate cu Ebola se află în centre speciale securizate. Ministrul Lewis a mai spus că trei medici infectați cu Ebola au primit vaccinul experimental ZMapp și prezintă semne clare de îmbunătățire. Nu se știe dacă ministrul informațiilor din Liberia încearcă doar să zugrăvească realitatea în culori optimiste, mai ales că sistemul liberian de sănătate se luptă din greu cu situația prezentă.

Securitatea a fost întărită în centrele de carantină, după ce, sâmbăta trecută, un asemenea centru a fost jefuit și distrus de necunoscuți.BBC SERVICIUL MONDIAL - 19.08.2014 15:58