Mapamond - Social
RSS Mapamond - Social

Un nou bilanț al OMS referitor la virusul febrei hemoragice, Ebola

Un nou bilanț al OMS referitor la virusul febrei hemoragice, Ebola

Organizația Mondială a Sănătății a publicat un nou bilanț referitor la virusul febrei hemoragice, Ebola. În ultimele două zile s-au înregistrat 128 de noi cazuri de îmbolnăvire și 56 de decese în cele patru țări din Africa de Vest afectate de epidemie - Guineea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria.

Cu aceste noi date furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul total al cazurilor confirmate, probabile sau suspecte, a ajuns la aproape 2.000, iar numărul deceselor a ajuns la 1.069. Compania care produce medicamentul experimental pentru tratarea virusului, administrat până acum cu rezultate bune la doi americani bolnavi, anunță că nu mai are stocuri după ce l-a furnizat în Africa de Vest - scrie Wall Street Journal.

De asemenea, Canada a anunțat că va trimite și ea până la 1.000 de doze de vaccin experimental țărilor din Africa de Vest, deși nu a fost încă testat până acum pe oameni. Epidemia de febră hemoragică a izbucnit în luna martie în Guineea, unde s-a extins treptat în Liberia, Sierra Leone și Nigeria. Virusul Ebola se transmite rapid prin contactul cu fluidele corporale, sânge, lichide biologice ori țesuturi ale persoanelor ori animalelor infectate. Simptomele bolii sunt hemoragie, vomă și diaree și nu există încă niciun tratament. Virusul a fost izolat pentru prima dată în anul 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo.Radio România Actualități - 14.08.2014 10:15