Mapamond - Social
RSS Mapamond - Social

Noi tensiuni în orașul american Ferguson, unde un adolescent de culoare a fost împușcat de poliție

Noi tensiuni în orașul american Ferguson, unde un adolescent de culoare a fost împușcat de poliție
Michael Brown

14 august - Tensiunile între protestatari și poliție s-au acutizat în orașul Ferguson din statul american Missouri în timpul celei de-a patra nopți de tulburări, după ce un adolescent de culoare a fost împușcat mortal de polițiști, sâmbătă.

Mulțimi de oameni s-au adunat în suburbia Saint Louis, miercuri noapte, în pofida unui ordin al poliției. Martori oculari au declarat că Michael Brown, care avea 18 ani, avea brațele ridicate când a fost împușcat mortal de un polițist, sâmbătă. Poliția locală a afirmat că a fost o luptă și că polițistul care a tras a suferit răni la față.

În timpul protestelor care au avut loc în ultimele trei zile, unele violente, zeci de persoane au fost arestate, mai multe magazine au fost jefuite, iar o clădire a fost incendiată.

13 august - Barack Obama face apel la calm în Ferguson, unde un tânăr negru a fost ucis

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a făcut apel la calm în Ferguson, Missouri, după ce împușcarea unui tânăr negru de către polițiști a declanșat două nopți de violențe. El a descris moartea lui Michael Brown, sâmbătă, ca fiind dureroasă și a adăugat: "Să ne amintim de acest tânăr negru cu reflecție și înțelegere".

Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a declarat că moartea lui Michael Brown a fost simțită "ca o rană veche, care s-a deschis". Un purtător de cuvânt al poliției a informat că Brown a fost împușcat de mai multe ori, după o luptă într-o mașină a poliției, însă martori oculari au declarat că el a fost ucis când și-a ridicat brațele.

În cele două nopți de tulburări care au avut loc în suburbia Saint Louis, zeci de persoane au fost arestate, mai multe magazine au fost jefuite, iar poliția a făcut uz de gaze lacrimogene.BBC SERVICIUL MONDIAL - 14.08.2014 10:25