Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Premierul Viktor Orbán va efectua o vizită în Transcarpatia, Ucraina

Premierul Viktor Orbán va efectua o vizită în Transcarpatia, Ucraina

Viktor Orbán, prim-ministrul ungar, va participa vineri la ceremonia deschiderii anului școlar la Colegiul maghiar din Berehove și va purta convorbiri cu conducerea Uniunii Culturale Maghiare din Transcarpatia (UCMT).

Viktor Orbán va fi însoțit în această vizită și de Zsolt Semjén, viceprim-ministrul ungar - a comunicat Bertalan Havasi, subsecretar de stat, șef al biroului de presă al Oficiului Prim-ministrului ungar, joi, agenției de presă MTI. Bertalan Havasi a precizat că ceremonia deschiderii anului școlar la colegiul renovat cu ajutor din partea guvernului ungar va avea loc la Biserica Reformată din Berehove, cu participarea membrilor și a conducătorilor comunității maghiare din Transcarpatia. Prim-ministrul și adjunctul său vor purta convorbiri separat cu László Brenzovici, președintele UCMT, și cu vicepreședinții Uniunii.

În cadrul convorbirilor se va discuta despre situația maghiarilor din Transcarpatia, precum și ajutorul pe care îl poate oferi în continuare Ungaria maghiarilor din Ucraina - a comunicat Bertalan Havasi.MTI - 25.09.2014 11:30