Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Autoritățile Japoniei au comentat informațiile referitoare la amânarea vizitei la Tokyo a președintelui Putin

Autoritățile Japoniei au comentat informațiile referitoare la amânarea vizitei președintelui rus, Vladimir Putin, în Țara Soarelui Răsare. Ambasada Japoniei la Moscova nu confirmă informația despre amânarea vizitei liderului rus la Tokyo.

"Deocamdată nu a fost luată nicio decizie. Guvernul Japoniei examinează acest subiect", a declarat pentru postul de radio Eho Moskvî ministrul consilier al Ambasadei nipone la Moscova, Kotaro Otsuki. Autoritățile japoneze nu au amânat vizita președintelui rus, Vladimir Putin, la Tokyo, a mai precizat Kotaro Otsuki. Vizita în Japonia a președintelui rus, Vladimir Putin, era programată pentru toamna acestui an, dar termenii exacți ai vizitei nu au fost stabiliți. Marți, 23 septembrie, presa japoneză anunța că premierul nipon, Shinzo Abe, a acceptat să suspende pregătirile pentru vizita lui Putin la Tokyo și că ar intenționa să o amâne până la primăvară. Autoritățile americane ar fi fost cele care au cerut amânarea vizitei pentru a forța Rusia să-și schimbe poziția față de criza din Ucraina.

Săptămâna trecută au apărut informații care anunțau că Japonia intenționează să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei. Pe la sfârșitul lunii aprilie, Guvernul Japoniei a sistat eliberarea de vize pentru 23 de cetățeni ruși, din aceleași motive. În luna august, Tokyo a introdus sancțiuni la adresa a două companii din Crimeea, Cernomorneftehaz și Feodosia, precum și împotriva a 40 de persoane care, în opinia autorităților nipone, "au avut o implicare nemijlocită în anexarea Crimeii la Federația Rusă și la destabilizarea situației din Ucraina".

(www.interfax.ru)INTERFAX - 24.09.2014 11:19