Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

La New York începe cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU și un important summit privind clima

La New York începe cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU și un important summit privind clima

La New York începe astăzi cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Terorismul internațional și activitatea Națiunilor Unite - sunt temele centrale de discuție. Se va analiza, de asemenea, situația în regiunile de conflict, între care Ucraina va ocupa un rol aparte.

România va fi reprezentată la reuniunea ONU de premierul Victor Ponta. Șeful guvernului va susține și o alocuțiune în care va vorbi despre poziția țării noastre față de situația internațională, cu precădere față de criza din Ucraina și față de terorism.

Mai multe despre mizele României la reuniunea Națiunilor Unite a vorbit astăzi în emisiunea Matinal, la Radio România Actualități, ambasadorul României la ONU, Simona Miculescu:

Simona Miculescu: România deține în această sesiune președinția Comisiei de Dezvoltare Socială. Deci cred că aceasta va fi miza principală a misiunii noastre, pentru că oricum agenda de dezvoltare post 2015 va fi prioritatea absolută a tuturor statelor membre în acest an, iar dezvoltarea socială este o componentă esențială. Evident că sunt mize în ceea ce privește pacea și securitatea. Să nu uităm, că, din păcate, lumea este măcinată de conflicte și, din păcate, nici regiunea noastră nu este lipsită de acestea, iar pe drepturile omului miza noastră principală este pe tineret.

La New York începe astăzi și un summit important pentru problemele de mediu. 120 de șefi de stat sau de guvern sunt așteptați în Statele Unite pentru a contribui la impulsionarea negocierilor internaționale pe tema încălzirii globale. Este considerată cea mai mare concentrație de lideri mondiali reuniți vreodată pentru a discuta despre dosarul climatic.Radio România Actualități - 23.09.2014 10:37