Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Mai multe state arabe, implicate în operațiunea împotriva grupării Statul Islamic din Siria

Mai multe state arabe, implicate în operațiunea împotriva grupării Statul Islamic din Siria
Stindardul ISIL

Pentagonul a transmis că Armata SUA și aliații săi au desfășurat primele atacuri împotriva militanților grupării Statului Islamic din Siria. Damascul a transmis că a fost informat dinainte că atacurile vor ținti membrii Statului Islamic din orașul nord-estic Raqqa. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că s-au folosit avioane de luptă, bombardiere și rachete. Potrivit relatărilor, statele europene nu ar fi implicate.

Potrivit raportărilor din țară și din presă americană, s-a desfășurat o campanie aeriană intensă împotriva unor ținte cheie, care au inclus baza Statului Islamic din Raqqa și alte obiective situate de-a lungul graniței cu Irak. S-a confirmat participarea în operațiune a unor state arabe, precum Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain și Qatar, deși nu este clară dimensiunea implicării fiecăruia.

Reprezentatul democrat din Comisia serviciilor armate din Congresul american, John Garamendi, a declarat că implicarea unui număr atât de mare de state din Golful Persic, indiferent de contribuția fiecăruia, este atât simbolică, cât și importantă în lupta împotriva Statului Islamic.BBC SERVICIUL MONDIAL - 23.09.2014 10:04