Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Bărbatul care a intrat în incinta Casei Albe deținea arme și cartușe

Bărbatul care a intrat în incinta Casei Albe deținea arme și cartușe

23 septembrie - Procurori americani au declarat că bărbatul care a intrat în incinta Casei Albe, vineri, deținea 800 de cartușe și arme în mașina personală. Omar Gonzalez, 42 de ani, un veteran declarat al războiului din Irak, avea asupra sa un cuțit, când a fost oprit de ofițerii de securitate, după ce sărise un gard.

(BBC)

21 septembrie - Secret Service a intensificat măsurile de securitate la Casa Albă

Serviciul prezidențial american de pază și protecție (Secret Service) a anunțat că a intensificat măsurile de securitate în jurul Casei Albe și că a lansat o "revizuire completă" a procedurilor, după două tentative de pătrundere în interiorul acesteia în ultimele 24 de ore.

Cel mai serios incident a avut loc vineri, când un bărbat înamat cu un cuțit cu o lamă de nouă centimetri a sărit peste un gard de securitate și a reușit să ajungă la ușile principale, înainte să fie arestat. El a fost acuzat că a intrat ilegal într-o zonă cu restricții în timp ce purta o armă mortală sau periculoasă. Sâmbătă, un alt bărbat a ajuns cu mașina în care se afla la o poartă a Casei Albe și a refuzat să plece.

Agenți ai Secret Service au izolat străzile din apropiere și au percheziționat vehiculul pentru explozibili. Bărbatul a fost, de asemenea, arestat.

(BBC)

20 septembrie - Un bărbat s-a strecurat în interiorul Casei Albe înainte de a fi prins de forțele de securitate

Serviciile secrete din Statele Unite informează că un bărbat a sărit vineri gardul de protecție de la Casa Albă și a reușit să intre în interiorul clădirii înainte de a fi prins de agenții de pază. Președintele american, Barack Obama, a părăsit Casa Albă cu numai câteva minute înainte ca intrusul să ajungă în stabiliment, relatează corespondenții CNN.

(CNN)Agenția RADOR - 23.09.2014 10:12