Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Tokyo intenționează să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei pe data de 19 septembrie

Ministerul nipon de Externe a făcut publică pe 5 august lista celor 40 de cetățeni ruși și a două organizații vizate de sancțiunile aprobate de Guvernul japonez împotriva Rusiei, din cauza situației din Ucraina. Primele sancțiuni au fost aplicate de partea niponă în două etape, în primăvara acestui an. Guvernul de la Tokyo va anunța vineri noi sancțiuni aplicate la adresa Rusiei, din cauza situației din Ucraina, relatează Agenția Kyodo News, citând surse diplomatice nipone.

După cum titrează publicația "The Yomiuri Shimbun", noul pachet de sancțiuni va viza un număr mare de cetățeni ruși care vor avea restricții de circulație pe teritoriul Japoniei, iar conturile acestora deținute în băncile nipone urmează să fie blocate. De asemenea, sancțiunile pot viza sectoarele energetic și cel financiar din Rusia.

De remarcat faptul că și autoproclamata republică Kosovo a aplicat sancțiuni împotriva Rusiei. De la începutul agravării situației din Ucraina, Japonia nu era hotărâtă dacă să sprijine sau nu deciziile luate și sancțiunile adoptate de statele puternic industrializate G7 împotriva Rusiei pentru a nu deteriora relațiile sale cu Federația Rusă, care în ultimul an au cunoscut o ameliorare.RIA NOVOSTI - 18.09.2014 10:29