Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Zborul avioanelor rusești alături de nava Forțelor Maritime Navale ale Canadei s-a efectuat în conformitate cu regulile internaționale

Zborul avioanelor rusești alături de nava Forțelor Maritime Navale ale Canadei s-a efectuat în conformitate cu regulile internaționale

Echipajele celor două avioane Su-2-24 și An-26, aparținând Forțelor Aeriene Militare ale Rusiei, efectuau un zbor în zona un care se afla nava "Toronto", aparținând Forțelor Maritime Militare ale Canadei, în strictă conformitate cu regulile internaționale și fără a se apropia de nava militară străină - arată surse din cadrul Ministerului rus al Apărării. După cum a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konașenkov, "pe 7 septembrie 2014, echipajele celor două avioane Su-24 și An-26, aparținând Forțelor Aeriene Militare ale Rusiei, au executat cu succes zborurile planificate deasupra apelor neutre ale Mării Negre, în zona frontierei de stat a Federației Ruse".

Anterior, în mass-media străină, făcându-se referire la declarația Ministerului Apărării al Canadei, au apărut informații potrivit cărora avioane aparținând Forțelor Aeriene Miliare rusești au zburat în imediata apropiere a vasului de război canadian "Toronto", în Marea Neagră. Ministrul canadian al apărării, Rob Nicholson, a declarat că avioanele rusești nu reprezentau o amenințare la adresa navei de război canadiene, dar că acțiunile lor ar fi putut conduce la o creșterea tensiunii. Potrivit afirmațiilor ministrului canadian al apărării, participarea Canadei la măsurile de asigurare a securității în Marea Neagră este rezultatul direct al confruntării armate din sud-estul Ucrainei. "Semnalul pe care-l trimite Canada, împreună cu aliații noștri din NATO, este acela că acțiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze" - a declarat Nicholson.

În perioada 7-10 septembrie, în N-V Mării Negre au început exercițiile militare comune ale forțelor maritime militare americane și ucrainene, "Sea Breeze 2014", la care participă Spania, Canada, România și Turcia. Potrivit mass-media, nava "Toronto" face parte din gruparea maritimă permanentă a trupelor NATO.

(www.interfax.ru)INTERFAX - 9.09.2014 12:38