Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Japonia a instituit sancțiuni împotriva Rusiei sub presiunea SUA, afirmă guvernatorul Tokyo

Japonia a instituit sancțiuni împotriva Rusiei sub presiunea SUA, afirmă guvernatorul Tokyo

Japonia a instituit pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei sub presiunea Statelor Unite ale Americii, a declarat guvernatorul Tokyo, Yōichi Masuzoe, în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii la Tomsk, unde participă la summitul guvernatorilor orașelor din Asia.

"În problemele de securitate, Japonia depinde foarte mult de SUA. Avem multe probleme în jurul țării noastre - China, Coreea de Nord și Coreea de Sud -, fapt ce condiționează necesitatea sprijinirii noastre pe posibilitățile militare ale SUA. Noi am vrea ca poporul rus să cunoască această situație și să înțeleagă cine împinge Japonia la astfel de măsuri" - a declarat guvernatorul capitalei nipone, adăugând că, personal, intenționează să depună maximum de eforturi pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale dintre Rusia și Japonia.

Amintim că, la 5 august, Ministerul de Externe al Japoniei a întocmit o listă formată din 40 de persoane și două organizații împotriva cărora se instituie măsurile restrictive antiruse, elaborate de Guvernul Japoniei.ITAR-TASS - 4.09.2014 16:11