Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Elemente ale noii doctrine militare a Federației Ruse

Elemente ale noii doctrine militare a Federației Ruse

În noua versiune a doctrinei militare a Rusiei trebuie stabilit care este principalul inamic al țării și trebuie, totodată, stabilite clar condițiile pentru efectuarea unui atac preventiv de către forțele rusești de descurajare nucleară - a declarat astăzi, pentru Interfax, coordonatorul Direcției inspectorilor generali din cadrul Ministerului rus al Apărării, general de armată Iuri Iakubov.

"În acest document strategic pentru țară trebuie, în primul rând, precizat clar eventualul inamic al Rusiei, lucru care nu a fost făcut în doctrina din 2010. După părerea mea, principalul nostru inamic este SUA și Alianța Nord-Atlantică" - a afirmat generalul Iakubov. El a arătat că încă acum câțiva ani, conducerea SUA și cea a NATO de la toate nivelurile declara că Blocul Nord-Atlantic, Occidentul nu sunt inamicii Rusiei. Acum însă, după părerea generalului, împotriva Rusiei "se duce un adevărat război informațional, în fața statului nostru se constituie chipul de dușman al Occidentului, care are niște scopuri ambițioase". "Lucrul cel mai important este faptul că de frontierele noastre se apropie tot mai mult baze SUA și ale NATO. Aceste schimbări și provocări globale trebuie să fie, după părerea mea, reflectate clar în Doctrina militară revizuită" - a spus Iakubov.

Ieri s-a anunțat că până la sfârșitul anului, Rusia își va revizui doctrina militară, acest lucru fiind determinat, între altele, de evenimentele din Ucraina, extinderea NATO către est și de planurile SUA de amplasare a scutului antirachetă în Europa.

(www.interfax.ru)INTERFAX - 3.09.2014 14:37