Mapamond - Politic
RSS Mapamond - Politic

Europa nu s-a comportat ca un partener strategic al Federației Ruse, declară reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE

Europa nu s-a comportat ca un partener strategic al Federației Ruse, declară reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE

În ceea ce privește criza din Ucraina, Uniunea Europeană nu a reușit să-și confirme statutul de partener strategic al Rusiei. Moscova va aprecia politica Bruxelles-ului după fapte, nu după vorbe - a declarat reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE, Vladimir Cijov.

"Parteneriatul nostru strategic a trecut în ultimele luni prin serioase încercări. Din păcate, Uniunea Europeană, cu politica sa, inclusiv în ceea ce privește spațiul ucrainean, nu s-a comportat ca un partener strategic. Valoarea acestui parteneriat constă în aceea că el ar trebui să fie trainic. Asta înseamnă că parteneriatul ar trebui să reziste situațiilor de criză și să nu se destrame la prima problemă ivită" - a declarat Cijov pentru Interfax.

"De aceea, bineînțeles că vom face aprecieri referitoare la politica UE față de Rusia nu după vorbe, ci după fapte" - a afirmat Cijov. Interfax reamintește că săptămâna aceasta, Federica Mogherini, recent numită în postul de șef al diplomației UE, a declarat, în lumina ultimelor incidente din Ucraina, că Europa nu mai vede în Rusia un partener strategic. "Acest parteneriat nu mai există. În prezent, Rusia nu mai este un partener strategic" - declarase Mogherini într-un interviu acordat ziarului "Corriere della Sera".

(www.interfax.ru)INTERFAX - 2.09.2014 12:31