România - Mass media
RSS România - Mass media

EBU: Suntem onorați să fim parteneri ai Festivalului RadiRo

EBU: Suntem onorați să fim parteneri ai Festivalului RadiRo

18 septembrie - „European Broadcasting Union (EBU) este onorată să fie partener al Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio RadiRo, organizat de Radio România - membru EBU și susținător tradițional al muzicii clasice”, se menționează într-o știre postată ieri, pe site-ul EBU.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune - EBU este principala organizație care reunește serviciile publice de radio și televiziune din Europa, având 73 de membri din 56 de țări europene și 36 de membri asociați din Asia, Africa și cele două Americi.

La București vor concerta orchestrele simfonice radio europene – din Franța, Finlanda, Praga, Stuttgart și România, sub baghetele renumiților dirijori Joshua Weilerstein, Ondrej Lenárd, Stéphane Denève, Case Scaglione, Vassily Sinaisky, Tiberiu Soare și Cristian Mandeal, care vor performa în cadrul festivalului. Alături de ei vor urca pe scenă figuri marcante ale muzicii clasice, pianistul Jonathan Biss, soprana Katarina Jovanovic, pianistul Jan Simon și violoniștii Nikolaj Znaider și Vadim Gluzman, mezzo-soprana Ruxandra Donose, pianistul Horia Mihail și violonistul Alexandru Tomescu.

„Directorul de onoare al ediției de anul acesta a Festivalului RadiRo, dirijorul român Cristian Mandeal, conferă un prestigiu suplimentar manifestării”, este precizat pe site-ul EBU, reliefându-se și faptul că toate concertele ce vor avea loc pe parcursul festivalului vor fi disponibile pentru toți membrii EBU, putând fi preluate și retransmise.

„În 2012, la primul Festival RadiRo, intenția noastră a fost să aducem la București muzica oferită de orchestrele simfonice ale radiourilor publice. Acum, la a doua ediție, reușim din nou să aducem la Sala Radio din Capitală muzică clasică de o calitate excepțională – și vă spun asta cu mândrie – pentru a o oferi atât publicului din sălile de concerte cât și pentru a o returna întregii lumi. Facem asta prin transmisia concertelor pe posturile Radio România Muzical și Radio România Cultural, dar și prin platforma EBU, cu o audiență potențială de milioane de ascultători”, declară pentru EBU Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radio România.

20 septembrie - Orchestra Simfonică Radio din Finlanda deschide în această seară Festivalul Orchestrelor Radio - RadiRo

Orchestra Simfonică Radio din Finlanda, care se află pentru prima dată pe o scenă din România, deschide în această seară Festivalul Orchestrelor Radio - RadiRo. Alături de ansamblul finlandez vor evolua două nume de referință ale peisajului muzical internațional: dirijorul american Weilerstein și pianistul Jonathan Biss. Orchestra Simfonică Radio din Finlanda susține turnee în toată lumea și este foarte apreciată în țara sa de origine, care numără mai multe orchestre pe cap de locuitor decât oricare altă țară din lume.

Festivalul RadiRo, organizare marca RADIO ROMÂNIA, este singurul eveniment muzical european care își propune să aducă în atenție extraordinara varietate repertorială, actualitatea și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din Europa. În cele opt zile de festival vor concerta la Sala Radio cinci orchestre, într-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss, în anul în care se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui compozitor german.Agenția RADOR - 20.09.2014 10:24