România - Mass media
RSS România - Mass media

Radio România la summitul mondial dedicat educației prin media

Radio România la summitul mondial dedicat educației prin media

Într-un secol în care canalele de comunicare sunt din ce în ce mai multe și mai diverse, însă mesajul transmis este din ce în ce mai facil și poate deveni și periculos pentru educația copiilor, responsabilitatea radioului public de a educa prin cultură devine cu atât mai mare.

Problema educației este una globală, tocmai de aceea, prezența Radio România în Kuala Lumpur (capitala Malaeziei) la un summit mondial dedicat mediei pentru copii, organizat de Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific (Asia-Pacific Broadcasting Union) – ABU dovedește că Radio România este un jucător internațional puternic inclusiv în acest domeniu.

Președintele Director General, Ovidiu Miculescu spunea: ”Organizatorii nu ne-au invitat aici din politețe sau cu vreun motiv diplomatic. În general organizațiile puternice aleg medii puternice care vin să pună pe masă experiența lor. Radio România este un astfel de exemplu pozitiv și foarte apreciat. Radio România este un jucător, produce conținut important, inclusiv pe această componentă culturală și educativă. Pot spune că suntem în momentul acesta în grupul mediilor puternice a căror voce este ascultată.” Acest fapt este dovedit în România și prin cele mai noi sondaje de opinie, care plasează radioul public ca lider de piață. Audiența puternică a Radio România care transmite zilnic programe educative reconfirmă impactul pe care radioul public îl are în acest sens.

În cadrul evenimentului de la Kuala Lumpur, Președintele Director General, Ovidiu Miculescu a fost invitat să participe la dezbaterea de deschidere a summitului privind rolul media în educația copiilor, alături de președinți ai altor instituții media din lume. La acest eveniment sunt prezenți peste 1000 de reprezentanți ai posturilor publice din întreaga lume.

Această participare înseamnă un pas important în contextul extinderii parteneriatelor strategice ale Radio România și în afara Uniunii Europene de Radio și Televiziune și are rolul de a sublinia misiunea pe care Radio România o are: aceea de a educa prin cultură. Unul dintre momentele importante a fost întâlnirea dintre Președintele Director General, Ovidiu Miculescu și Ministrul Comunicațiilor din Malaezia, Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, care aprecia: „România produce multe dintre jocurile video pe care le folosesc copiii astăzi și cu siguranță este preocupată de problema educației lor, tocmai de aceea, văd prezența dumneavoastră aici ca pe un important și necesar schimb de experiență.”

World Summit on Media for Children este cele mai important summit media pe tema copiilor, fiind prima oară când evenimentul internațional este organizat la Kuala Lumpur, după Melbourne, Londra, Salonic, Rio de Janeiro, Johannesburg și Karlstad.Agenția RADOR - 9.09.2014 17:56