România - Mass media
RSS România - Mass media

La mulți ani, Radio România Reșița, de 18 ani în interesul public!

La mulți ani, Radio România Reșița, de 18 ani în interesul public!

Radio Reșița a luat ființă în toamna anului 1995, la inițiativa unor tineri entuziaști și a omului de radio Doru Dinu Glăvan, pe atunci reporter al Societății Române de Radiodifuziune. A urmat o perioadă de muncă și emoții până când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996 și Radio Reșița a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină “Sunetul Banatului Montan”. Pe atunci frecvența era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 MHz. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titulului de post public regional.

Radio România Reșița este astăzi un post cu notorietate, fiind în topul preferințelor ascultătorilor din vestul țării, cu mult înaintea posturilor private.

Sărbătorește împreună cu noi vârsta majoratului!

Muzica a pus stăpânire, timp de două zile, pe Parcul Tricolorului din Reșița, cu ocazia împlinirii a 18 de ani de Radio România Reșița. Joi, 7 august, de la ora 18.00, a avut loc un spectacol folcloric de excepție. Au evoluat numeroși interpreți de muzică populară din diferite zone ale țării, printre care Petrică Miulescu Irimică, Ana Pacatiuș, Olguța Berbec, Carmen Biruescu, Maria Milu Sorescu, Adrian Stanca, Laura Laurențiu, Andreea Miroșu și Nelu Blidariu. Vineri, 8 august, de la ora 18.00, va urca pe scenă Delia & Band. Vor mai încălzi atmosfera Cristi Iakab & The Road Band, Oana Pleșa, Sens Unic, Dorian Ianoș, Dănuț Ghilea, Laurențiu Radu & Anca Piperea și Cristian Buică. În ambele zile, spectacolul este transmis online pe site-ul radioresita.ro.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 18 ani a Studioului Regional Radio România Reșița, tot joi, 7 august, a fost programată o triplă lansare la librăria „Semn de Carte” din Reșița: volumele colegelor noastre Ada Botezan și Alexandra Gorghiu, intitulate „De obicei, mâine” și respectiv „Dragostea din memoria telefonului”, și noul album folk „Unii cântă, alții beau” al cantautorului Cristian Buică. Apariția volumelor de versuri și a CD-ului au fost sprijinite de Radio România Reșița.

Vineri, 8 august, în sala mare a Palatului Administrativ din Reșița va avea loc un moment festiv, la care vor participa autoritățile locale și județene, directori ai instituțiilor deconcentrate din Caraș-Severin, dar și oameni de cultură. În cadrul întâlnirii se va reliefa importanța mass–media și implicit a radioului public regional în viața comunității. Vor fi înmânate diplome primăriilor de orașe și celor două municipii, iar prefectului Silviu Hurduzeu și președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, plachete în semn de recunoștiință pentru sprijinul constant acordat.

Haideți să sărbătorim împreună și să demonstrăm că suntem numărul 1 în Banat!Agenția RADOR - 8.08.2014 14:27