România - Mass media
RSS România - Mass media

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dă în judecată postul Antena 3

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dă în judecată postul Antena 3

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat astăzi în judecată Antena 3 și mai mulți jurnaliști ai postului de televiziune, ca urmare a afirmațiilor făcute la adresa ei în ultima perioadă, a transmis reporterul RRA Mădălina Verman.

Printre jurnaliștii pe care îi chemă în instanță sunt Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică și Radu Tudor. Șefa DNA consideră că aceștia au făcut afirmații mincinoase care i-au prejudiciat grav de imaginea și au adus atingere demnității umane.

Laura Codruța Kovesi le cere daune morale în valoare de 250 de mii de euro pe care vrea să îi doneze în scop umanitar. Acțiunea a fost inițiată la Judecătoria Sectorului 1.

DNA a solicitat și săptămâna trecută Inspecției Judiciare să înceapă o verificare pentru apărarea reputației și independenței procurorului-șef după acuzațiile lui Bercea Mondial, care a declarat că ar fi mituit-o pe Kovesi. Totodată a fost făcută o sesizare și la CNA pentru încălcarea codului audiovizualului în emisiunea "Sinteza Zilei".Radio România Actualități - 25.06.2014 16:07