Nu este în Forbes si nici in Top… cei mai bogați români (deși nimic nu i-ar lipsi pentru a “accede” în aceste clasamente) - este, în schimb, cel care “vede” potențialul din cercetarea științifică și care se “încăpățînează” să creadă că știința merită tot aurul din lume.
E visător? Aventurier? Mecena? Businessman?
Care să fie “portretul robot” al antreprenorului din domeniul cercetării științifice? Și care sunt acele cercetări și acele domenii științifice, “antreprenoriabile”? Există cercetări științifice care se “pretează” mai bine decât altele pentru a fi comercializate?
Invitați:
- Paula Apreutesei, Director, Programul de cercetare aplicată și inovare, Fundația "Romanian-American Foundation"; - Ovidiu Popovici, Președintele Consiliului științific al MBTelecom; - Adrian Bizgan, director cercetare MBTelecom, antreprenor în Gnosis Kernel și Gnosis Evomed, laureat al Premiului Special acordat de Serviciul pentru Situații de Urgență al orașului Geneva la Salonul Internațional de Invenții Geneva, 2014, antreprenor specializat in introducerea pe piata a rezultatelor cercetarii; - Bogdan Mănoiu, antreprenor în proiecte de cercetare aplicativă, laureat al Marelui Premiu la Salonul International de Inventii Geneva, 2014 pentru sistemul IREWIND; - Adrian Șerban, doctor în fizică, master în business administration, specialist în managementul și comercializarea proprietății intelectuale, Centrul de Transfer Tehnologic din Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Microtehnologie - IMT București.
Realizator și moderator: Corina Negrea