România - Mass media
RSS România - Mass media

Radio România își reconfirmă poziția de lider de audiență

Radio România își reconfirmă poziția de lider de audiență

Conform datelor de audiență furnizate de Asociația pentru Radio Audiență (ARA) - Valul de primăvară 2014, publicate astăzi, Radio România Actualități, principalul post al Societății Române de Radiodifuziune, este pe primul loc, cu o cotă de piață de 15,2% la nivel național (14,7% cotă de piață la nivel urban și 15,4% cotă de piață în municipiul București).

La nivel național, posturile Radio România înregistrează o creștere de aproximativ un procent al indicatorului market share, cota de piață înregistrată fiind de 31,7%.

Aceste rezultate, care conțin creșteri importante față de studiul precedent, sunt urmarea firească a adaptării și modernizării ofertei editoriale a principalului post al Radio România precum și a campaniei de marketing derulate în ultimele luni ale anului 2013.

Deși în valul de primavară se înregistrează o scadere a pieței totale de radio cu 781,4 mii de ascultători la nivel național, programele Radio România (Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor și Rețeaua Studiourilor Regionale) sunt ascultate zilnic de circa 4,5 milioane de persoane, reprezentând o treime din totalul ascultătorilor din România .

Studiul de Audiență Radio - Valul de primăvară 2014 a fost efectuat în perioada 13 ianuarie - 27 aprilie 2014 de către IMAS - Marketing și Sondaje și GFK România pe un eșantion de 9.434 de persoane dintre care 7.401 în mediul urban și 2.033 în mediul rural. Studiul a cuprins 1.172 de localități, dintre care 313 în mediul urban și 859 în mediul rural. Măsurarea audienței s-a realizat pe baza metodei rememorării audienței din ziua precedentă (Day After Recall), metodă folosita de cele mai multe dintre sistemele de măsurare pe plan internațional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) și ESOMAR (European Society for Opinion & Marketing Research).

Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați!Radio România - Direcția Comunicare și Marketing - 19.05.2014 13:24