România - Mass media
RSS România - Mass media

Televiziunea Română are un nou Consiliu de Administrație

2 aprilie - Televiziunea Română are un nou Consiliu de Administrație. Parlamentarii au votat ieri componența acestuia, însă au amânat însă votul pentru validarea viitorului președinte - director general al TVR. Deocamdată, instituția rămâne condusă de Stelian Tănase ca director general interimar.

Din noua conducere fac parte membrii desemnați de partidele parlamentare, Administrația Prezidențială, Guvern, dar și doi reprezentanți ai salariaților din TVR. De menționat că cele două posturi ale reprezentanților salariaților din Televiziunea publică rămân vacante, întrucât există un proces pe rol, iar aceștia vor fi audiați de comisii după ce justiția se va pronunța.

În noul Consiliu de Administrație se regăsesc persoane care au făcut parte și din vechea conducere a Televiziunii publice. Printre acestea, Romina Surugiu, desemnată de Președinția României, Radu Carp - din partea PDL, sau Claudiu Brânzan - propunerea PSD. Pe listă sunt și nume noi, printre care Andrei Muraru, desemnat de liberali, sau Eduard Dumitrașcu de la PP-DD.

Una dintre măsurile necesare redresării TVR, care are o datorie de 150 de milioane de euro, potrivit directorului general interimar, Stelian Tănase, ar fi schimbarea Legii de organizare și funcționare a Societăților publice de Radio și Televiziune, adaptată unei piețe media europene. Deșî ieri era așteptată și numirea noului președinte - director general al Televiziunii publice, parlamentarii au amânat votul.


1 aprilie, 10:02 - Cele două camere ale parlamentului votează astăzi noul Consiliu de Administrație al TVR. Pe lângă posturile destinate partidelor parlamentare, minorităților naționale, Președinției și Guvernului, două locuri sunt rezervate reprezentanților salariaților.

Potrivit ministrului culturii, Kelemen Hunor, principala sarcină a noului consiliu de administrație este alegerea unei soluții care să împiedice desființarea TVR. El consideră că insolvența ar putea fi luată în calcul pentru a evita intrarea în faliment a postului public de televiziune.

După validare, consiliul ar urma să-l valideze pe președintele director general al instituției.



Radio România Actualități - 2.04.2014 9:22