România - Mass media
RSS România - Mass media

Radio România Muzical împlinește 17 ani. Interviu cu președintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu

 Radio România Muzical împlinește 17 ani. Interviu cu președintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu
Președintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu

24 martie 2014, ziua în care sărbătorim 17 ani de la prima emisie, este onorată și de președintele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, cel care ne-a transmis cu această ocazie câteva gânduri, nouă și dvs. Să-l ascultăm într-un interviu realizat de Ștefan Costache.

Reporter: Dl președinte director general al SRR, Ovidiu Miculescu, la acest moment aniversar: Radio România Muzical împlinește în 24 martie vârsta de 17 ani, o vârstă a tinereții putem spune. Am dori să îl întrebăm în primul rând cum privește domnia sa poziția acestui post foarte specializat în contextul instituției Radio România.

Ovidiu Miculescu: În primul rând, doresc să vă felicit pentru ceea ce faceți și să vă spun "la mulți ani". Cu siguranță RRM este unul din lucrurile foarte bune, unul din diamantele coroanei, dacă pot spune așa, în configurația SRR. Radio România este unul dintre puținele canale publice din Europa care are două canale destinate exclusiv culturii 24 de ore din 24 și cu siguranță este singurul post public de radio din această parte a Europei care are atât Culturalul cât și Muzicalul. RRM este un post special, RRM este un post care performează; sigur, este un post de nișă, dar nivelul programului și calitatea pe care oamenii care lucrează o aduc în urechile și în inimile ascultătorilor este una de excepție. O mare tristețe, pentru mine cel puțin, este faptul că RRM nu se aude în toată țara. Este un handicap major. Vreau să vă spun că ne luptăm să dobândim frecvențe, să mărim aria de acoperire a acestui post extraordinar. În același timp, RRM este un post foarte modern. În comparație cu alte posturi din Europa, RRM nu este cu nimic mai prejos. Este o muncă de echipă, o echipă mică, o echipă extrem de performantă și sunt extrem de mulțumit de ceea ce produce, de ceea ce livrează acest post al SRR. Categoric, este unul dintre cei mai tineri membri ai familiei, este sub majorat, dar cu siguranță maturitatea, capacitatea de a performa, inteligența și nu în ultimul rând eleganța sunt manifestate în fiecare program pe care acest canal îl difuzează.

Reporter: Un gând pentru ascultătorii noștri?

Ovidiu Miculescu: Doresc să le mulțumesc ascultătorilor noștri pentru că au încredere în noi, să îi asigur că suntem dedicați misiunii publice sută la sută, în special prin RRM pe această componentă culturală, să îi asigur că în continuare vom performa. Ei sunt cei mai importanți pentru noi, trebuie să le întoarcem taxa pe care o plătesc și să îi facem să fie mândri de noi. Suntem foarte atenți la tânăra generație, vom aduce în continuare lucruri de calitate, noutăți, lucruri extrem de valoroase, atât din cultura română cât și din cea europeană, universală, pe undele noastre. Și mai doresc să le mulțumesc colegilor mei de la RRM care în fiecare zi îmi demonstrează și demonstrează de fapt publicului că fac foarte bine ceea ce fac.Radio România Muzical - 24.03.2014 10:14