România - Mass media
RSS România - Mass media

1.000 de angjați din Radioul Public cer Parlamentului României demiterea lui Adrian Moise din Consiliul de Administrație

Luni, 10 februarie 2014, a fost trimisă Președintelui Senatului României, al Camerei Deputaților, Primului Ministru precum și către Comisiile de cultură din Parlament o scrisoare deschisă prin care aproape 1.000 de angajați ai Societății Române de Radiodifuziune cer demiterea din Consiliul de Administrație al SRR a domnului Adrian Valentin Moise, unul dintre cei doi reprezentanți ai salariaților în această structură de conducere.

Scrisoarea a fost însoțită de listele cu semnăturile celor care au aderat la această solicitare. Prin acest demers acestia se desolidarizează de pozițiile exprimate public de Adrian Moise și își retrag sprijinul față de acesta.

Această acțiune fără precent în istoria mediilor publice din România a fost determinată de seria de calomnii, atacuri la adresa insituției, acțiuni rău intenționate, tendențioase, amenințări și răfuieli pe care Adrian Moise le practică de mai bine de un an și care au dus la prejudicierea imaginii publice a acestei instituții.

Cei aproape 1.000 de semnatari reprezintă deopotrivă atât jurnaliștii cât și personalul tehnic, din sediul central și din rețeaua regională. Principalul motiv pentru care aceștia s-au coalizat în această acțiune unică în peisajul românesc este acela că, Adrian Moise, în calitate de membru în Consiliul de Administrație din partea salariaților, și-a încălcat cu bună știință mandatul și a lezat imaginea și demnitatea colegilor săi doar pentru a-și atinge interesele personale.Agenția RADOR - 11.02.2014 21:04