România - Mass media
RSS România - Mass media

Stelian Tănase: Prioritățile conducerii TVR trebuie să fie depolitizarea și creșterea credibilității instituției

Stelian Tănase: Prioritățile conducerii TVR trebuie să fie depolitizarea și creșterea credibilității instituției

Prioritățile conducerii Televiziunii Române trebuie să fie depolitizarea și creșterea credibilității instituției, a spus, ieri, noul director general interimar, Stelian Tănase, desemnat prin votul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. El atrage atenția tuturor că TVR nu este o instituție guvernamentală.

Stelian Tănase: Singura poziție înțeleaptă și realistă este să asigur, cât am să pot, echidistanța Televiziunii în anul care urmează. Nu va simplu deloc, dar cred că oricine va ocupa acel loc, trebuie să se ocupe de asta cu foarte multă atenție. Sper să nu se supere nimeni: Televizinea Publică nu e televiziune guvernamentală, cum mulți înțeleg. Ea este o televiziune publică.

Noul director interimar a precizat că, în următoarea perioadă, Televiziunea Publică va difuza mai multe programe culturale decât până acum, iar problema banilor care se scurg nejustificat din instituție va fi rezolvată în mod tranșant. Stelian Tănase a arătat că TVR are nevoie de decizii strategice, restructurări sau concedieri, care nu pot fi luate în perioadă de interimat.Radio România Actualități - 21.12.2013 13:20