România - Mass media
RSS România - Mass media

Numirea lui Rareș Bogdan în funcția de director interimar al TVR nu a fost validată

17:15 - Din lipsă de cvorum, propunerea de numire a lui Rareș Bogdan în funcția de director general interimar la Televiziunea Publică nu a fost validată de plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

Parlamentarii PDL au părăsit ședința de plen înainte de sesiunea de vot, pe motiv că nu se respectă legea de funcționare și organizare a TVR.

Totodată, un număr mare de senatori și deputați PSD au absentat de la ședința comună a Parlamentului.

În favoarea numirii lui Rareș Bogdan s-au exprimat 174 de parlamentari și doi au votat împotrivă. Pentru validarea propunerii era nevoie de votul favorabil exprimat de cel puțin 291 de senatori și deputați, ceea ce reprezintă și cvorumul legal de lucru pentru ședințele de plen.


14:21 - Senatul și Camera Deputaților se vor reuni de la ora 14:30 în ședință comună pentru a vota conducerea interimară a Societății Române de Televiziune. Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat la finalul ședinței Birourilor Permanente reunite că PNL își menține propunerea ca funcția de președinte director general interimar al Televiziunii Publice să fie ocupată de Rareș Bogdan. Comisiile de cultură reunite urmează să facă o nominalizare pentru această funcție, pe care o vor înainta spre aprobare plenului reunit.Radio România Actualități - 17.12.2013 17:15