România - Mass media
RSS România - Mass media

La 1 Decembrie, Radio Chișinău împlinește doi ani de existență

Așteptat de mulți oameni încă de la începutul anilor ‘90, din perioada redeșteptării naționale în Basarabia, Radio Chișinău este continuatorul de drept al primului post de radio regional, înființat în România anului 1939 și reprimat cu brutalitate de ocupația sovietică.

La 1 Decembrie, se împlinesc doi ani de când Radio Chișinău emite, ca proiect special Radio România, care, prin managementul său, a impus o orientare îndreptată spre un produs editorial performant și o implicare organizațională de tip corporatist. Performanțele Radio Chișinău se recomandă printr-un exercițiu gazetăresc onest și echilibrat, în spiritul echistanței, acurateții, adevărului și deontologiei, printr-un efort continuu de diversificare și eficientizare a produsului editorial.

Totodată, Radio Chișinău, prin politica sa editorială, afirmă caracterul special al relației dintre cele două state românești, România și Republica Moldova, caracteristică impusă de comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiții și aspirații, dar și de valorile europene, către care de îndreaptă românii basarabeni. De asemenea, Radio Chișinău militează constant pentru recuperarea identitară a românilor basarabeni.

Radio Chișinău este un post de radio cu misiune și viziune modernă, care funcționează într-un spațiu complex. Complementaritatea emisiunilor proprii cu cele oferite de Radio Romania Actualități conferă produsului final diversitate și consistență.

La doi ani de existență, Radio Chișinău își onorează statutul și, indiscutabil, reușitele din ultima perioadă, oferind ascultătorilor săi, basarabenilor, în general, un impresionant concert aniversar, care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, locul în care, pe parcursul ultimelor două decenii, basarabenii și-au strigat suferințele și și-au plâns bucuriile, și-au afirmat apartenența la valorile tradiționale, care suportă semnul egalității cu cele românești.

Spectacolul, reunește interpreți de valoare din spațiul cultural comun, recunoscuți și apreciați deopotrivă pe cele două maluri ale Prutului. Dintre artiștii care vor evolua amintim: Maria Mocanu, Pasha Parfeni, Tania Cerga, Costi Burlacu și Corina Țepeș. Acestora li se alătură formațiile Furiosnails și Bere Gratis.

Concertul Aniversar completează și încheie în mod fericit, suita evenimentelor organizate în cinstea Zilei Naționale a României.Agenția RADOR - 27.11.2013 14:44