România - Mass media
RSS România - Mass media

Radio România Actualități își ia rămas bun de la jurnalista Viorica Ghiță Teodorescu

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> AUDIO - Vocea Vioricăi Ghiță Teodorescu

Radio România Actualități își ia rămas bun de la jurnalista Viorica Ghiță Teodorescu

Radio România Actualități își ia rămas bun de la Viorica Ghiță Teodorescu, jurnalistă cu o carieră de peste patru decenii. Slujba de înmormântare va avea loc mâine, de la ora 12:30, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Cartierul Giulești.

Sub genericul "Clipe de viață sau semnături celebre", Viorica Ghiță Teodorescu a rămas în fonoteca Radiodifuziunii cu zeci de emisiuni-portret ale artiștilor și ale oamenilor de cultură români. Sute sau poate mii de interviuri și reportaje au rămas doar în eter, cu vocea sa inconfundabilă, cu care a fost timp de patru decenii, reporter, așa cum a dorit să rămână, înnobilând meseria de jurnalist. Ce poate fi, așadar, mai semnificativ acum decât o întrebare a sa, din august 1998?

Viorica Ghiță Teodorescu: Domnule Alexa Visarion, pe oamenii celebri aproape nimeni nu-i cunoaște, pe oamenii din domeniul culturii, de aceea mă simt onorată dacă aș vorbi puțin despre dumneavoastră. Vi se spune într-un articol scris de Ion Cocora, "un artist tânăr, la 50 de ani". Cât de bogată este biografia dumneavoastră artistică în acești 50 de ani, dintre care probabil că peste 25 de ani numai regie de teatru și de film?Radio România Actualități - 26.07.2013 17:16