România - Mass media
RSS România - Mass media

Proiectul `Ora de educație muzicală` - la finalul celui de-al doilea an

Proiectul `Ora de educație muzicală` - la finalul celui de-al doilea an

Joi, 13 iunie 2013, de la ora 14.30, clarinetistul Mihai Dina le va cânta elevilor de la Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” situat în sectorul 3. Este o instituție de învățământ în care școlarii se pregătesc pentru meserii ca instalatator, constructor, tehnician desenator pentru construcții și instalații.

Clarinetistul Mihai Dina de la Orchestrele și Corurile Radio colaborează pentru a doua oară cu echipa programului `Ora de educație muzicală`. Acesta și jurnalistul Cristian Marica vor avea 60 de minute de dialog interactiv, argumentat, cu 30 de elevi și vor intrepreta câteva piese muzicale din repertoriul clasic și modern.

A doua ediție a proiectului `Ora de educație muzicală` se încheie cu concluzii binevenite din partea realizatorilor și intră în vacanță urmând ca, de la 1 octombrie 2013, să fie prezent, din nou, în clasele din școlile și liceele bucureștene. Impresiile și informațiile despre aceasta noua experiență didactică le puteți asculta luni, 17 iunie, la emisiunea Alternative realizată de Mirela Nicolae.

`Ora de educație muzicală` se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau școlile de profil. Este un dialog sincer și deschis între realizatorii Radio România Cultural și artiștii instrumentiști ai Orchestrelor și Corurilor Radio. Proiectul dorește să le transmită elevilor importanța limbajului universal al muzicii, care promovează toleranța, înțelegerea și comunicarea între oameni.

Pânâ în prezent au avut loc doua ediții: în anii școlari 2011/2012 și 2012/2013, de program beneficiind aproximativ 1.000 de elevi din București și județul Ilfov.Agenția RADOR - 11.06.2013 17:11