România - Mass media
RSS România - Mass media

Gala Mariinski la Radio România Muzical

Gala Mariinski la Radio România Muzical

Pe 2 mai 2013 a avut loc la Sankt Petersburg un grandios spectacol de gală prilejuit de deschiderea celei de a doua săli a celebrului Teatru Mariinski. În aceeași zi, directorul teatrului, nu mai puțin celebrul dirijor Valery Gergiev, împlinea 60 de ani.

La spectacolul susținut de Corul și Orchestra Teatrului Mariinski, dirijate de Valery Gergiev, au participat mari nume care de-a lungul timpului au colaborat cu această operă rusă sau cu Valery Gergiev – tenorul Placido Domingo, soprana Anna Netrebko, violonistul Leonidas Kavakos, pianistul Denis Matsuev, basul Rene Pape, printre alții.

Gala s-a transformat într-un eveniment global prin difuzarea ei în rețeaua Uniunii Europene de Radio: astfel, și Radio România Muzical poate propune acest concert special ascultătorilor săi.

Concertul va fi difuzat în România marți, 14 mai, de la ora 19:00 și este comentat de Mihai Stănescu. Mariinski este unul dintre cele mai importante teatre de operă și balet din Rusia, inaugurat în 1860. Noua sală deschisă în 2 mai 2013 are 2 mii de locuri și a necesitat o investiție de 700 milioane dolari.

La ceremonia de inaugurare au participat și cele mai importante oficialități ruse. Președintele Vladimir Putin și-a exprimat admirația față de directorul teatrului, Valery Gergiev, căruia i se datorează de fapt și renașterea teatrului după căderea comunismului și construcția noii clădiri.Agenția RADOR - 10.05.2013 13:02