Turism
RSS Turism

Muzeul Luvru va intra într-un amplu proces de modernizare

Muzeul Luvru va intra într-un amplu proces de modernizare

Muzeul Luvru a anunțat demararea unor ample acțiuni, care vor dura trei ani, de modernizare a zonei de intrare a publicului prin emblematica sa piramidă din oțel și sticlă. Atunci când a fost construită piramida de la Luvru, muzeul era vizitat de 2,5 milioane de persoane, în prezent, s-a ajuns la 9,3 milioane, iar studiile arată că se va ajunge la 12 milioane până în 2025.

Prin lucrările începute în 2014 și care se vor finaliza la începutul lui 2017, cu un cost estimat la 53,5 milioane de euro, fluxurile de vizitatori vor putea fi organizate mai bine, informarea publicului se va îmbunătăți și totodată, se va putea asigura angajaților un confort superior la locul de muncă, mai ales în privința nivelului de zgomot.

De asemenea, se va acționa pentru ca Luvrul să devină 'mai lizibil', mai ușor de înțeles, pentru publicul său tot mai diversificat, din care 70 % provine din străinătate. Se va ține cont că 60-70% dintre vizitatori se află la prima lor intrare în marele muzeu parizian, iar 50 % dintre cei care îi trec pragul sunt tineri sub 30 de ani. Prin urmare, se vor instala panouri de informare în trei limbi de largă circulație (franceză, engleză și spaniolă), iar etichetele din dreptul operelor de artă vor avea și o versiune în engleză în toate cele 404 săli ale muzeului.Agenția RADOR - 22.09.2014 16:39