Turism
RSS Turism

Crama Dracula, bucătărie românească la Barcelona

Crama Dracula, bucătărie românească la Barcelona

Ca și când ar fi vorba chiar despre vraja vampirului, este foarte greu de rezistat ispitei de a te lăsa dus într-un restaurant purtând numele celebrului personaj creat de Bram Stoker. Mai ales dacă ești pasionat de genul horror. Sau, în acest caz, dacă vrei să pătrunzi într-un colțișor tradițional românesc aflat în inima Barcelonei.

Crama Dracula, ceea ce se traduce prin "bodega Dracula", este un local aflat foarte aproape de Estació de Sants și care oferă gastronomie românească într-un cadru pitoresc.

Locul vrea să ne transporte spre unul dintre acele filme în care este protagonistă România cea mai tradițională, cea transilvană, cu aerul său cvasimedieval, cu mobilier străvechi și piei de animale pe pereți... Și bineînțeles, cu portretul domnului valah Vlad Tepes, după care Stoker s-a inspirat creând nemuritoul său personaj, foarte prezent.

Iar în meniu, produse tipic românești și feluri de mâncare provenite dintr-o tradiție gastronomică puțin cunoscută pe aceste meleaguri. Ceea ce ar trebui remediat, dacă amicul Vlad nu ne intimidează. (Mai multe informații în Ghidul Repsol).

Traducerea: Julieta IoanLA VANGUARDIA - 17.09.2014 15:42