Turism
RSS Turism

Cele mai prietenoase orașe din lume

Cele mai prietenoase orașe din lume
Ceremonie de bun venit în Auckland, N.Zeelandă

Unele orașe te fac să te simți ca acasă atunci când le vizitezi și îți trezesc doar emoții pozitive. Altele sunt însă mai puțin primitoare. Revista "Conde Naste Traveller" a decis să realizeze un clasament, în baza opiniilor cititorilor, pentru a afla care sunt cele mai prietenoase și neprietenoase localități din lume.

Cel mai mare scor la capitolul "amabilitate" l-au obținut orașele Melbourne din Australia și Auckland din Noua Zeelandă, care s-au poziționat la egalitate. Astfel, localitățile au obținut titlul de cele mai prietenoase centre urbane din lume în 2014. Pe lângă atitudinea primitoare a localnicilor, participanții la sondaj au menționat un aspect comun al celor două orașe - simțul umorului pe care îl au cetățenii.

Pe locul doi în topul celor mai prietenoase orașe din lume s-a clasat localitatea Victoria, din Canada, urmată de Charleston din statul american Carolina de Sud.

Capitala Irlandei, Dublin, și orașul australian Sydney împart a cincea poziție.

Topul este completat de Siem Reap din Cambodgia, Cape Town din Africa de Sud, orașul american Savannah, dar și Sevilla și Budapesta din Europa.

Cel mai neprietenos oraș a fost desemnat Johannesburg din Africa de Sud. Orașul francez Cannes este pe a doua poziție, iar capitala Federației Ruse, Moscova, este a treia pe această listă.

(www.publika.md - 16 august)PUBLIKA.MD - 18.08.2014 10:43